Melania Trump: Bevándorló vagyok

2016.11.03. 23:50

Bevándorlónak nevezte magát Donald Trump felesége egy pennsylvaniai kampánybeszédében. Melania Trump az ellenőrzött határok mellet érvelt, és azt is elmondta, hogy szerinte ma az amerikai kultúra túlságosan megengedő. Első kampánybeszédét mind a négy országos tévécsatorna élőben adta.

Bevándorlónak nevezte magát a republikánus elnökjelölt, Donald Trump felesége, Melania Trump, aki csütrörtükön Pennsylvaniában mondott kampánybeszédet férje mellett.

Melania Trump három beszédet mond a kampány finisébenForrás: AFP/Dominick Reuter

Melania Trump ritkán jelenik meg a nyilvánosság előtt, a kampány hajrájában azonban három beszédet is mond. Az elsőt csütörtök délután, egy pennsylvaniai kisvárosban tartotta. Ez volt az első alkalom, hogy a republikánusok nyári elnökjelölő konvencióján elmondott beszéde óta kampányrendezvényen felszólalt.

Nem kampány, hanem mozgalom

Donald Trump 46 éves, szlovéniai születésű feleségét a pódiumon Mike Pence alelnökjelölt hitvese, Karen Pence mutatta be:

Amerika iránti szeretete határtalan, mint a férjéé - fogalmazott Karen Pence. Melania Trump a győzelmi jelet mutatva lépett a pódiumra, ahol a Trump-kampányról rögtön leszögezte: "ez a kampány nem szokványos, ez mozgalom, amely részvételre és cselekvésre ihletett embereket".

Amerika, ahol valóra válthatod az álmaidat

Ezután felidézte szlovéniai gyermekkorát, és hangsúlyozta, hogy akkor és ott úgy tekintettek Amerikára, mint a szabadság és a lehetőségek hazájára.

- Amerika azt jelentette nekünk, hogy ott álmodozhatsz és valóra is válthatod az álmaidat - fogalmazott és hosszasan dicsérte Ronald Reagan elnök 1984-ben elmondott híres kampánybeszdéét, amelyben Reagan azt ígérte: Amerikában új hajnal köszönt be.

Bevándorló vagyok - mondta Melania Trump, és részletesen felidézte, hogy sikeres modellként tíz esztendeig tartott, mire több vízum és zöldkártya után letette az állampolgári vizsgát. Ezt a kérdést nem véletlenül taglalta, korábban ugyanis megvádolták azzal, hogy illegálisan dolgozott az Egyesült Államokban, ezt azonban ő mindig visszautasította.

Minden országos csatorna közvetítette

Beszédében a biztonságos ország és az ellenőrzött határok mellett érvelt, majd miután leszögezte, hogy főállású édesanya, kitért arra is, hogy az amerikai kultúra manapság túlságosan is megengedő. A gyermekek internetes zaklatásának terjedésére utalva kifejtette azt is, hogy first ladyként feladatának tekintené, hogy ez ellen küzdjön.

- November 8-án győznünk kell, majd össze kell fognunk. Tisztelettel kell viseltetnünk egymás iránt, akkor is, ha nem értünk egyet, és ebben segítem majd a férjem erőfeszítéseit - mondta Melania Trump, aki végül megismételte a Trump-kampány szlogenjét: Donald Trump Amerikát ismét biztonságossá, felvirágzóvá, büszkévé teszi.

Melania Trump beszédét mind a négy országos televíziós csatorna élőben közvetítette. A republikánus elnökjelölt felesége utoljára a nyáron Clevelandben a republikánus konvención mondott beszédet és szeptemberben - a Trump 11 évvel korábban, titokban rögzített és nőket becsmérlő szavait megörökítő videó nyilvánosságra kerülése után - fogadta a CNN riporterét egy interjúra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK