Az Iszlám Állam is a diyarbakiri támadással büszkélkedik

2016.11.05. 08:07

A Kurdisztáni Munkáspárt után az Iszlám Állam terrorszervezet is jelentkezett a diyarbakiri támadás elkövetőjeként. A pokolgépes merényletben nyolcan haltak meg.

Az Iszlám Állam dzsihádista terrorszervezet azt állítja, hogy ők követték el azt a törökországi, diyarbakiri merényletet, amelynek elkövetőjeként korábban a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) jelentkezett.

Az Iszlám Állam is jelentkezett a törökországi támadás elkövetőjekéntForrás: AFP/-

Az Iszlám Állam vezetője, Abu Bakr al-Bagdadi egy csütörtöki üzenetében Törökország elleni támadásokra szólított fel, a dzsihadista szervezet ellen Szíriában és Irakban folytatott török katonai fellépésre válaszul.

Mint arról az Origo is beszámolt, péntek reggel egy kisbuszba rejtett pokolgép robbanása a főként kurdok lakta délkelet-törökországi Diyarbakirban, a készenléti rendőrség épülete előtt nyolc ember életét kioltotta, közte két rendőrét. Több mint százan megsebesültek.

A robbantásért a kurd autonómiáért 1984 óta küzdő Kurdisztáni Munkáspárt szeparatista terrorszervezet vállalta elsőként a felelősséget. Közben a török hatóságok letartóztatták a kurdbarát Népek Demokratikus Pártja vezetőit, terrorpropagandával vádolva őket.

KAPCSOLÓDÓ CIKK