Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja szerint a szír légierő bombázott egy óvodát Harasztában, a támadásban legalább hat gyerek meghalt, tizenhét pedig megsebesült.

Legalább hat gyerek életét vesztette a szíriai rezsim légicsapásában a Damaszkuszhoz közeli Haraszta egyik óvodájában november 6-án, vasárnap – közölte a londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH). 

Az ellenzéki fegyveresek ellenőrizte területen álló intézmény bombázásában 17-en megsebesültek, többségükben gyerekek. 

Az AFP francia hírügynökség fotósa egy rögtönzött kórházban egy összevérzett arcú, megszaggatott ruhájú kislány testét látta egy ágyra kiterítve. Az óvoda padlóján vérnyomok emlékeztettek a légicsapásra. 

Rendszeresen támadják a szír erők 

Haraszta az ellenzékiek egyik fellegvárának tartott Kelet-Gúta térségében található. A területet Bassár el-Aszad szíriai elnök hadserege rendszeresen támadja vadászrepülőkkel és tüzérségi eszközökkel. Az OSDH közölte, hogy a szomszédos Dúma városában legalább négy civil vesztette életét a rezsim légicsapásaiban.

Az immár több mint öt éve tartó szíriai polgárháború a nemzetközi hírügynökségekben szereplő becslések szerint eddig legalább 300 ezer emberéletet követelt, és a lakosság több mint fele vált földönfutóvá.