Több száz szélsőjobboldali tüntetett Berlinben Merkel kancellár távozását követelve szombat éjszaka. A demonstrálókat az zavarta, hogy Németország sok menekültet fogadott be.

Több száz szélsőjobboldali tüntetett Berlinben Angela Merkel német kancellár távozását követelve szombat éjszaka. A hatóságok egy helyen erővel távolítottak el egy útakadályt, amelyet a szélsőbaloldali tüntetők emeltek a menet útjában. 

Angela Merkel kancellár bevándorláspolitikáját bírálták a szélsőjobboldali demonstrálókForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Michael Kappeler

A megmozdulás a német főváros főpályaudvarától indult, ahol a szónokok bírálták a kormánynak azt a döntését, hogy nagy számban fogadott be menekülteket az országba. A mintegy 550 fős tömeg azt skandálta, hogy "Merkelnek mennie kell". 

Az esemény viszonylagos nyugalomban zajlott, ha nem veszik figyelembe az ellentüntetők kísérleteit a rendőrkordon áttörésére. Mintegy 200 tüntető jutott el az Alexanderplatzra. Egyelőre nincs hír arról, hogy őrizetbe vettek-e valakit, illetve, hogy megsérült-e valaki.