Fotót akart készíteni egy krokodilról egy dán turista Nyugat-Ausztráliában, ám a tóba csúszott, és az állat megtámadta őt. A baleset szerencsésen végződött, a férfi megúszta kisebb sérülésekkel.

A 27 éves Johnny Bonde péntek este a nyugat-ausztráliai Kununurra tónál túrázott, amikor a vízben meglátott egy krokodilt. Letelepedett a tóparton, és a következő dolog, amire emlékszem az az, hogy csúszom lefelé a vízbe és egyenesen a krokodil hátára érkezem. Az állat megragadott a fogaival és elkezdett rázni” – idézte a férfit a West Australian napilap.

Akár 2,5 méteresre is megnőhetnek, de emberre szinte soha nem támadnakForrás: flickr/Richard Fisher

„Vízfröccsenéseket láttam magam körül, és fájdalmat éreztem a karomban. Azért nem volt annyira rossz, sokkal nagyobb volt az ijedelem, mint bármi más” – tette hozzá.

A dán turista a jobb karján szenvedett sérüléseket, amelyeket a Kununurrai körzeti kórházban elláttak.
Bonde egy másik interjúban elmondta, hogy ostobának érzi magát, és megérti, miért harapta őt meg a 2,5 méteres krokodil.

„Ha valaki az éjszaka kellős közepén rám vetődik, én is mérges lennék” – magyarázta a perthi Sunday Times napilapnak.

Ausztráliában két krokodil faj őshonos, a tengeri és az édesvízi krokodil. Mindkét faj az ország északi részén él, miközben a tengeri krokodil akár hétméteresre is megnő, az édesvízi fajok 2,5 méter hosszúak, embert szinte soha nem támadnak meg.