Négysávos városi utat nyelt el a föld Japánban

A  huge sinkhole formed in  Fukuoka
A photo shows the wide surface of the city road near by Hakata Station depressed seen at Hakata Ward, Fukuoka City of Fukuoka Prefecture on Nov.8, 2016. According to the Transportation Authority of Fukuoka City, the workers evacuated from the he area , which had been underway construction at a 25-meter below ground related to the Nanakuma Subway line. ( The Yomiuri Shimbun )
Vágólapra másolva!
A másfél milliós Fukuoka egyik utcáján egy 30 méter hosszú, 27 méter széles és tizenöt méter mély kráter keletkezett. Sérültekről nincsenek információk.
Vágólapra másolva!

A kráter a fukuokai pályaudvar közelében található, amely fontos csomópont a turisták számára. A város közlekedési hatósága szerint az utca alatt egy metróútvonal építési munkálatait végzik. 2014 októberében keletkezett már egy kisebb kráter a fukuokai metróépítés egy másik helyszínén, a jelenlegi beomlástól 350 méterre.

Eltűnt az út a házak közül Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Ichiro Ohara


A környező házak lakóit biztonságos helyre vitték, mert fennáll az omlásveszélyt. A környező üzleteket és egyéb nyilvános helyeket bezárták, és a lakosságot felszólították, hogy az esetleges gázszivárgástól tartva óvakodjanak a nyílt láng használatától.

Az út beomlása áramszünetet okozott, lekapcsolták a környéken a gáz- és vízellátást is. Délután munkások elkezdték feltölteni az üreget egy speciális, gyorsan szilárduló anyaggal.

Háztól házig ér a kráter Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Nobuhiko Yamada

Takasima Szoicsiro, Fukuoka polgármestere bejelentette, mindent megtesznek, hogy megakadályozzák a további katasztrófákat és ismét elindítsák a szolgáltatásokat.

A város vezetőségének közlése szerint valószínű, hogy a beomlást az idézte elő, hogy talajvíz folyt az alagutakba az építési területen. Az ott dolgozó tucatnyi munkás időben kimenekült.