A másfél milliós Fukuoka egyik utcáján egy 30 méter hosszú, 27 méter széles és tizenöt méter mély kráter keletkezett. Sérültekről nincsenek információk.

A kráter a fukuokai pályaudvar közelében található, amely fontos csomópont a turisták számára. A város közlekedési hatósága szerint az utca alatt egy metróútvonal építési munkálatait végzik. 2014 októberében keletkezett már egy kisebb kráter a fukuokai metróépítés egy másik helyszínén, a jelenlegi beomlástól 350 méterre.

Eltűnt az út a házak közülForrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Ichiro Ohara


A környező házak lakóit biztonságos helyre vitték, mert fennáll az omlásveszélyt. A környező üzleteket és egyéb nyilvános helyeket bezárták, és a lakosságot felszólították, hogy az esetleges gázszivárgástól tartva óvakodjanak a nyílt láng használatától.

Az út beomlása áramszünetet okozott, lekapcsolták a környéken a gáz- és vízellátást is. Délután munkások elkezdték feltölteni az üreget egy speciális, gyorsan szilárduló anyaggal.

Háztól házig ér a kráterForrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Nobuhiko Yamada

Takasima Szoicsiro, Fukuoka polgármestere bejelentette, mindent megtesznek, hogy megakadályozzák a további katasztrófákat és ismét elindítsák a szolgáltatásokat.

A város vezetőségének közlése szerint valószínű, hogy a beomlást az idézte elő, hogy talajvíz folyt az alagutakba az építési területen. Az ott dolgozó tucatnyi munkás időben kimenekült.