Clinton felhívta Trumpot és beismerte a vereségét

John Podesta  Democratic Presidential Nominee Hillary Clinton Holds Election Night Event In New York City GettyImageRank2 POLITICS ELECTION
NEW YORK, NY - NOVEMBER 09: Campaign chairman John Podesta speaks on stage at Democratic presidential nominee former Secretary of State Hillary Clinton's election night event at the Jacob K. Javits Convention Center November 9, 2016 in New York City. Clinton is running against Republican nominee, Donald J. Trump to be the 45th President of the United States. Win McNamee/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A CNN szerint Hillary Clinton felhívta Donald Trumpot és elismerte a vereségét. John Podesta, Hillary Clinton kampányfőnöke percekkel korábban még nem ismerte el a választási vereséget, és mindenkit hazaküldött a New York-i kampányközpontból. Hillary Clinton nem beszélt. 
Vágólapra másolva!

John Podesta, Hillary Clinton kampányfőnöke azt mondta, hogy hosszú este volt, de mindenki várhat még egy kicsit. Még számolják a szavazatokat, és minden szavazatnak számítania kell.

John Podesta, Hillary Clinton kampányfőnöke mindenkit hazaküldött Forrás: AFP/2016 Getty Images/Win Mcnamee

„Mást már nem fogunk mondani ma este. Menjetek haza, pihenjétek ki magatokat” – tette hozzá. A Clinton-kampánystáb tehát nem ismerte el a vereséget.

A legújabb eredmények szerint Donald Trumpnak szinte behozhatatlan előnye van. Végül a CNN arról adott hírt, hogy Clinton felhívta Trumpot, és gratulált.