Legalább harminc ember meghalt és további 95 megsebesült egy pakisztáni pokolgépes merényletben, amelyet szombat este követtek el a délnyugati Beludzsisztán tartomány egy muszlim kegyhelyén - közölték tartományi tisztségviselők.

Szanaullah Zeri beludzsisztáni belügyminiszter elmondta, hogy a robbanás akkor következett be, amikor az iszlám szúfi irányzatához tartozó hívők rituális táncot jártak a Hab városhoz közeli Dargah Sah Nurani elnevezésű kegyhelyen.

A miniszter közlése szerint a sebesült áldozatokat - akik között nagy számban vannak nők és gyermekek - Hab város, illetve a mintegy száz kilométerre délre fekvő Karacsi kórházaiba szállították.

Muhammad Dzsafar rendőrségi főfelügyelő elmondta, hogy a szúfi kegyhelyen nap mint nap táncolnak a hívők, de szombat este a szokásosnál is többen voltak. A rendőrség és a helyi paramilitáris erők körbezárták a robbanás helyszínét.

A robbanás okáról hivatalosan még nem tettek közzé semmit, de néhány helyi médium arról számolt be, hogy egy tizenéves öngyilkos merénylő hajtotta végre a robbantást. Egyelőre azonban egyetlen szervezet sem jelentkezett a terrorcselekmény kitervelőjeként.