Egy elkeseredett, de bizakodó Hillary Clinton beszélt

2016.11.17. 06:32

A közvetlenül az elveszített elnökválasztás után mondott beszéde óta először jelent meg, és mondott beszédet a nyilvánosság előtt Hillary Clinton szerdán.

A demokraták volt elnökjelöltje Washingtonban, a Gyermekvédelmi Alap nevű, hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó nonprofit szervezet rendezvényén mondott beszédet. A későbbi first lady és külügyminiszter fiatal ügyvédként – évtizedekkel ezelőtt – ennél a szervezetnél kezdte jogi karrierjét, s most életműdíjat vett át az alapítványtól.

Elkeseredett

Beszédében Clinton elsősorban a gyermekvédelemről szólt, de röviden kitért a választási vereségre is. „Tudom, hogy önök között sokan mélyen el vannak keseredve a választási eredmények miatt, én is az vagyok, elmondani sem tudom, mennyire” – fogalmazott.

Hillary ClintonForrás: AFP/2016 Getty Images/Chip Somodevilla

Elmondta azt is, hogy nagyon nehezére esett megjelenni a nyilvánosság előtt. „A múlt héten volt néhány napom, amikor nem vágytam másra, mint hogy egyszerűen csak összegömbölyödjek egy jó könyvvel a kezemben vagy a kutyáinkkal az oldalamon” – osztotta meg a vereség utáni hangulatát.
Kitért arra, hogy a választási eredmények „nagyon mély megosztottságot” tártak fel az Egyesült Államok lakosságán belül.

Küzdelemre buzdított

Arra biztatta hallgatóságát, hogy emelkedjenek felül a vereség feletti döbbeneten, és harcoljanak az értékeikért, soha ne adják fel a küzdelmet. „Amerika megéri a fáradságot. Gyermekeink megérik a fáradságot. Higgyünk az országunkban, harcoljunk az értékeinkért, és soha, de soha ne adjuk fel” – mondta a tanácskozás résztvevőinek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK