Steven Seagalnak ötezer rubel nyugdíj ütheti a markát

2016.11.17. 09:24

Az orosz nyugdíjalap szerint az orosz állampolgárságot kapott Steven Seagal 20 ezer forintnak megfelelő összegű nyugdíjra számíthat, de csak bizonyos feltételek mellett.

Ha a sokat próbált amerikai akciószínész úgy döntene, hogy öreg napjait Oroszországban éli le, meglehetősen össze kellene húznia a nadrágszíjat. Mivel az országban egy percet sem dolgozott, és így nincs nyugdíjbiztosítása, csupán szociális járadékra volna jogosult.

Oroszországba kellene költöznie érte 

De még ahhoz is, hogy a törvény által garantált havi 5000 rubeljét (körülbelül 20 ezer forintot) megkapja, áprilisig kellene várnia, akkor tölti be ugyanis 65. életévét. A nyugdíjjogosultsághoz azonkívül állandó lakcímre is be kell jelentkeznie, és életvitelszerűen élnie Oroszországban írja a TASZSZ.

Orosznak tartja magát 

A Steven Seagal orosz állampolgárságának megadásáról szóló elnöki rendeletet november 3-án tették közzé. A 7 danos aikidomesterként mintegy 120 filmben szerepelt színész már a nyári oroszországi kiruccanásakor említette, hogy szeretné megszerezni az állampolgárságot. Atyai nagyapja ott született, és ő maga is orosznak tartja magát.

Ha Oroszországba költözik, Steven Seagalnak ötezer rubel nyugdíj járForrás: AFP/Alexei Nikolsky

Putyin szerzeményei 

Putyin elnöksége alatt eddig már mintegy hetven közismert nyugati személyiség kapott orosz állampolgárságot. A populista kilengésektől sem mentes orosz államfő legutóbbi szerzeményei között szerepel például Gérard Depardieu színész és az egykori cirkálósúlyú bokszbajnok, Roy Jones Jr is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK