Meghaladta a százat az indiai vonatszerencsétlenség halálos áldozatainak a száma, több mint százötvenen megsérültek. India északi, Uttar Prades államában siklott ki egy expressz.

Az első híradások még harminc halottról szóltak, de már azokban jelezték, hogy az áldozatok tényleges száma ennél jóval nagyobb lehet. A legfrissebb adatok szerint 119-en vesztették életüket, de valószínűleg ez a szám sem a véglege, mert még sokan vannak a roncsok között. A sérültek közül soknak súlyos az állapota.

Tovább nőhet a halottak számaForrás: AFP

A baleset az észak-indiai Kánpur iparváros közelében történt kora hajnalban. Az Indore és Patna között közlekedő gyorsvonat 14 kocsija kisiklott és összeroncsolódott, néhány felborult. Ennek oka egyelőre nem ismert. Több utas azt mondta, érzése szerint a vonat nem haladt túl gyorsan.

Mentők és roncsok PuhrajannálForrás: MTI/EPA/Rites Sukla

Indiában van a világ negyedik leghosszabb vasúthálózata, naponta mintegy húszmillió ember közlekedik vonaton, de a baleseti statisztikák kétségbeejtőek, évente több ezren halnak meg vonatszerencsétlenségekben. Gyakoriak a tragikus kimenetelű kisiklások is. Tavaly márciusban 39 ember halt meg és 150 megsérült egy ugyancsak Uttar Prades-i vonatbalesetben.