Vlagyimir Putyin szerint Donald Trump és ő egyaránt érdekelt a kapcsolatok javításában. Az orosz elnök ugyanis nemrég beszélt telefonon a megválasztott amerikai kollégájával és arra jutottak, hogy mindkettejüknek ez a célja.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint ő és Donald Trump megválasztott amerikai elnök egyaránt érdekelt a két ország kapcsolatainak javításában. Trump nemrég egy telefonbeszélgetésben megerősítette, hogy szándékában áll normalizálni a kapcsolatot Oroszországgal - mondta Putyin, és kijelentette, hogy "természetesen ugyanezt válaszolta neki".

Vlagyimir Putyin orosz elnökForrás: AFP/Sputnik/Michael Klimentyev

Az orosz elnök szerint sok országban nagy a különbség a választási kampányban elhangzottak és a tényleges politika között. Meg kell várni, meg kell figyelni, miként alakul a helyzet, és hogy Trump milyen sikerrel fogja megoldani az országa előtt álló kihívásokat" - hangsúlyozta.

Putyin megemlítette azt is, hogy a Barack Obama amerikai elnökkel tartott találkozón mindketten elismerték, hogy "kemény" volt a párbeszéd az Egyesült Államok és Oroszország között. Hozzátette: szívesen látná Obamát Oroszországban bármikor. Az orosz elnök amúgy arról is beszélt, hogy Oroszország kész a jelenlegi szinten befagyasztani olajkitermelését.