Óvatosságra intik az Európába készülő amerikaiakat

Strasbourg Karácsonyi vásár Utazás Ebben a négy városban tényleg megvalósul a karácsonyi álom
Vágólapra másolva!
Az amerikai külügyminisztérium figyelmeztette az Európába készülő turistákat, hogy óvatosan vegyenek részt ünnepi vásárokon és szabadtéri rendezvényeken az elkövetkező hetekben, miután a francia hatóságok nemrég terrorista merényletet előztek meg.
Vágólapra másolva!

Franciaországban hét embert vettek őrizetbe, akik merényletet terveztek. Az amerikai külügyminisztérium ennek hatására döntött a figyelmeztetésről.

A minisztérium szerint a lépést nem egy konkrét fenyegetés váltotta ki, de úgy vélik, az őrizetbe vételek időzítése nem véletlen.

A strasbourgi karácsonyi vásár lehetett a merénylet célpontja Forrás: Thinkstock

Megbízható információ van arról, hogy az Iszlám Állam, az al-Kaida és fiókszervezeteik újabb terrorista támadásokra készülnek Európában a közeledő ünnepek alkalmával – tartalmazza a figyelmeztetés, amely 2017. február 20-ig érvényes.

Szíriai szál

A francia nyomozók úgy vélik, hogy a hétvégén őrizetbe vetteket egy Szíriából működő, az Iszlám Államhoz kapcsolható terrorista irányította.

Egy, a nyomozást jól ismerő forrás arról számolt be az amerikai hírtelevíziónak, hogy jelenleg vizsgálják, járt-e a gyanúsítottak bármelyike Szíriában.

Egyikükről úgy sejtik, hogy igen, de egyelőre nincs rá bizonyíték.