Európai terrorveszélyre figyelmeztet az amerikai külügy

2016.11.23. 06:19

Miután a napokban a francia hatóságok meghiúsítottak egy tervezett terrortámadást, az amerikai külügyminisztérium óvatosságra intette az ünnepi szezonban Európába utazó állampolgárait.

Az amerikai külügyminisztérium esetleges terrorakciók miatt óvatosságra intette az Európába készülő amerikaiakat. A minisztérium az ünnepi szezon kezdetén kiadott figyelmeztetése szerint készülő támadásról, konkrét fenyegetésről azonban nincs tudomásuk az amerikai hatóságoknak.

Jobb az óvatosság

A figyelmeztetést azonban egy franciaországi bejelentést követően fontosnak tartották nyilvánosságra hozni. Franciaországban vasárnap Strasbourg és Marseille városokban sikerült megakadályozni az Iszlám Állam terroristáinak újabb merényleteit.

Az amerikai külügyminisztérium tisztségviselői szerint a meghiúsított terrorakciók időzítése aligha volt véletlen, a terroristák az ünnepi készülődés időszakára összpontosítanak Európában. Ezért az amerikai állampolgároknak is ébereknek kell lenniük Európában - figyelmeztettek.

A terroristák sokféle taktikát alkalmazhatnak, hivatalos célpontokat és magánembereket egyaránt célkeresztjükbe állíthatnak" - fogalmaz a külügyi figyelmeztetés, amely a tervek szerint 2017. február 20-ig marad érvényben.

KAPCSOLÓDÓ CIKK