Erdogan a török határ megnyitásával fenyeget

TURKEY July Ankara 2016 Turkish President Recep Tayip Erdogan attempted military coup ANKARA, TURKEY - JULY 24: Turkish President Recep Tayyip Erdogan speaks to people demonstrating against Parallel State/Gulenist Terrorist Organization's failed military
Recep Tayyip Erdogan
Vágólapra másolva!
Ha az Európai Unió még továbbmegy az Európai Parlament csütörtöki döntésénél, amelyben a testület Törökország európai uniós csatlakozási tárgyalásainak felfüggesztésére szólított fel, Ankara megnyitja a határokat, és ezt az EU "tudja jól" – jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török elnök pénteken Isztambulban.
Vágólapra másolva!

A nők elleni erőszakkal szemben folytatott küzdelem világnapja alkalmából a KADEM nőjogi civil szervezet rendezvényén felszólalva az államfő hozzátette: az ilyen "üres fenyegetésekből (...) sem én, sem a török nép nem ért".

Recep Tayyip Erdogan Forrás: AFP/2016 Anadolu Agency/Turkish Presidency / Yasin Bulbu

Kifejtette: Európa soha nem volt tekintettel az emberekre. Nem ők szállították el a kisodródott csecsemők holttestét a tengerpartról. Miközben Ankara ellát 3-3,5 millió menekültet, Európa nem tartotta be az ígéreteit – hangoztatta Erdogan.