A Sínai-félszigeten elkövetett támadásért iszlám szélsőségesek lehetnek a felelősek. Az egyiptomi biztonsági erők legalább nyolc tagja és három támadó halt meg az összecsapásban.

Az egyiptomi biztonsági erők legalább nyolc tagjával végeztek feltehetően iszlamista fegyveresek a Sínai-félsziget északi részén, egy ellenőrzőpont ellen elkövetett támadásban. Egyelőre semmilyen csoport nem jelentkezett a rajtaütés végrehajtójaként.  A hadsereg három támadót megölt. 

Abban, hogy pontosan mi történt, eltérnek a beszámolók. Van, amelyik szerint "fegyveres terroristák" egy csoportja előbb egy autóba rejtett pokolgépet hozott működésbe, majd tűzharcba keveredett a biztonságiakkal, míg más források rakétavető gránátról és gépkocsikból tüzelő támadókról szóltak.

A Sínai-félszigeten a hasonló incidensek megszaporodtak az észak-afrikai ország legrégebbi iszlamista mozgalmához, a mára már betiltott Muzulmán Testvériséghez tartozó, demokratikusan megválasztott Mohamed Murszi államfő 2013-as megbuktatása óta.