Több mint ötezer döglött halat használtak fel Japánban egy korcsolyapálya elkészítéséhez, hogy olyan legyen, mintha a tenger felett siklanának a látogatók.

A felháborodás miatt viszont kénytelen volt bezárni a vidámpark a világszenzációként reklámozott műjégpályáját. 

A kitakjúsúi Space World vidámpark november 12-én nyitotta meg a szokatlan korcsolyapályát. A közösségi médiában azonban nemsokára az a hír terjedt el, hogy a halakat élve fagyasztották bele a jégbe. Emiatt sokan felháborodtak, és tiltakoztak a műjégpálya ellen. 

A panaszok miatt a vidámpark vasárnap bezárta a korcsolyapályát, annak ellenére, hogy állításuk szerint a halakat a helyi piacon vásárolták – döglötten.

Az igazgatóság bocsánatot kért azoktól, akik kényelmetlenül érezhették magukat a jégbe fagyott halak miatt. Bár a Tokyo Reporternek korábban még azt mondták, hogy a korcsolyázóktól érkező visszajelzések pozitívak voltak. 

Azt is megígérték, hogy jövőre egyfajta gyászszertartást tartanak a felhasznált halak emlékére. Ezt azzal magyarázták, hogy 

Az egész projekt célja az volt, hogy az emberek megismerhessék az óceánok világát, beleértve az ott élő halakat. 

A vidámpark több mint húszféle halat és más tengeri állatot szerzett be a különleges jégpályához. A nagyobb élőlények, így a cetcápák és a ráják tetemei helyett viszont csak fényképeket használtak fel.