Rövidzárlat okozhatta a törökországi katasztrófát. Sokan akkor sérültek meg, amikor a lángok elől menekülve kivetették magukat az ablakon.

Tizenkét ember, köztük 11 középiskolás diák halt meg egy leánykollégiumi tűzvészben a dél-törökországi Adana tartomány Alaga körzetében. 

Gyanítják, hogy elektromos rövidzárlat okozhatta a katasztrófát - mondta a CNN Türk hírtelevíziónak a tartomány parlamenti képviselője. 

A szerencsétlenségben további 22 lány szenvedett égési sérüléseket, füstmérgezést. Többen akkor sérültek meg, amikor az ablakon kiugorva menekültek a lángok elől. A halálos áldozatok egyike a leánykollégium dolgozója volt.

A leánykollégium leégett épületeForrás: MTI/EPA

A kollégiumban a környező falvak szegény családból való gyerekei laktak. Egy helyszíni tévétudósítás a háromszintes épület tetőszerkezetéből felcsapó lángokat mutatott.

Őrizetben

Gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával őrizetbe vettek szerdán a hatóságok hat embert a tűzesettel kapcsolatban - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség. Az előállítottak között van az intézmény igazgatója is.