"Teljes elektromos meghibásodásra" és üzemanyaghiányra panaszkodott a légiforgalmi irányításnak a Lamia bolíviai légitársaság Kolumbiában lezuhant gépének pilótája közvetlenül a tragédia bekövetkezte előtt - derült ki egy, a medellíni irányítótoronyból származó hangfelvételből, amelyet a W Radio szivárogtatott ki szerdán.

"Kisasszony, a Lamia 933-on teljes az üzemzavar, teljes elektronikus meghibásodás van, és nincs üzemanyag" - állítja a szerencsétlenül járt repülőgép pilótája a kolumbiai rádióadó információi szerint.
A földi irányító központ ezután azonnal engedélyt ad a leszállásra a pilótának. Mielőtt a légi irányítás teljesen elvesztette volna a kapcsolatot a repülőgéppel, a pilóta azt mondja, hogy 9 ezer láb (nagyjából 2700 méter) magasan repülnek.

A Lamia bolíviai légitársaság Avro RJ85 típusú gépe 77 emberrel a fedélzetén Kolumbia északnyugati részén, röviddel a medellíni nemzetközi repülőtéren tervezett landolás előtt zuhant le helyi idő szerint hétfőn este. A gépen utaztak a Chapecoense brazil labdarúgócsapat játékosai. A katasztrófát hatan élték túl. Az első jelentések még arról szóltak, hogy 81-en tartózkodtak a fedélzeten, de mint később kiderült, négyen az utolsó pillanatban úgy döntöttek, hogy nem szállnak fel a gépre, amely a bolíviai Santa Cruz de la Sierrából indult. Kedden megtalálták a lezuhant repülő két feketedobozát.