Minden második percben újabb fiatal fertőződik meg HIV-vel, főként lányok. Tavaly 41 ezer gyermek halt meg AIDS-ben, a legtöbben Fekete-Afrikában.

A UNICEF jelentése szerint tavaly caknem 400 ezer volt világszerte a HIV-fertőzöttek száma a 10 és 19 év közötti korosztályban. A fiatalok között ez volt a vezető halálok: 41 ezer gyermek halt meg AIDS-ben 2015-ben - írja a Newsweek.

Ha ez a trend folytatódik, a HIV-fertőzött fiatalok száma a következő 14 évben 740 ezerre emelkedhet. A fertőzöttek egyharmada Fekete-Afrikában, vagyis a kontinens Szahara alatti részén él.
Minden második percben újabb fiatal fertőződik meg HIV-vel, főként lányok. A 15 és 19 év közötti korosztályban például négy új fiatal fertőzött közül három lány. Csak az Egyesült Államokban 1,2 millió HIV-fertőzött él, és nyolcból legalább egy nem is tud a betegségéről.

A UNICEF, amely 2014-ben indított újabb programot az AIDS visszaszorítására, továbbra is a korai felismerésre helyezi a hangsúlyt, mert különösen a gyermekek és a fiatalok körében ez lehet a garancia a túlélésre.