Putyin: Barátokra van szükségünk

2016.12.01. 12:30

Ukrajnáról nem beszélt, az Egyesült Államokról csak a volt Szovjetunió országai, valamint Kína, India és Japán után ejtett szót évértékelőjében az orosz elnök, aki többször is utalt a Moszkva ellen bevezetett nyugati szankciókra.

Oroszország nem akar konfrontációt, és kész részt venni a regionális és globális problémák megoldásában – egyebek között erről beszélt Vlagyimir Putyin a Kremlben, a Szövetségi Gyűlés (az orosz parlament két háza) előtt elmondott szokásos évértékelő és programadó beszédében. 

Az orosz elnök kifejezte reményét, hogy Moszkva együtt fog működni Washingtonnal a terrorellenes küzdelembenForrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

Vlagyimir Putyin hangsúlyozta, hogy Oroszország ki fog állni érdekei védelmében, de nem áll szándékában a geopolitikai konfrontáció. Nem keresünk és sohasem kerestünk ellenséget. Barátokra van szükségünk." Az orosz elnök kifejezte reményét, hogy Moszkva együtt fog működni Washingtonnal a terrorellenes küzdelemben, és a két ország osztozik majd felelősségben a globális biztonságért. Putyin azonban beszédében az Egyesült Államokról csak a volt Szovjetunió országai, valamint Kína, India és Japán után ejtett szót.

Többször is utalt a Moszkva ellen bevezetett nyugati szankciókra, de Ukrajnáról nem tett említést. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK