Török terroristavezért fogtak Hamburgban

Vágólapra másolva!
Miután nemrég a török elnök szinte terroristák bújtatásával vádolta meg Németországot, Hamburgban őrizetbe vették az egyik, Ankara által terrorszervezetnek tartott szélsőbaloldali csoport egyik vezetőjét, az 55 éves, amúgy holland állampolgárságú Musa A.-t.
Vágólapra másolva!

Elfogták Hamburgban egy szélsőbaloldali török terrorcsoport magas rangú vezetőjét - közölte a német igazságszolgáltatás.

A szövetségi ügyészség által Musa A.-ként azonosított, 55 éves holland állampolgárságú férfi a gyanú szerint a Forradalmi Népi Felszabadítási Párt-Front (DHKP-C) elnevezésű, Törökországban betiltott szélsőbaloldali csoport "vezető tisztségviselője".

A marxista-leninista ihletésű radikális csoport az 1970-es évek óta számos gyújtogatást és robbantást hajtott végre,

többnyire a török államot és a török kapitalizmust képviselő személyek, amerikai érdekeltségek és török rendőrök ellen. A szervezet Európában is hálózatot működtet, amelyet egyebek közt tevékenységének finanszírozására használ.

Recep Tayyip Erdogan török elnök nemrég azzal vádolta Németországot, hogy "terroristáknak nyújt menedéket",

válaszul Angela Merkel német kancellárra, aki bírálta a júliusi puccskísérlet óta hozott intézkedéseket. A török államfő viszont jelezte, hogy Németország "a szárnyai alá veszi" a DHKP-C-t és az Ankara által szintén terrorszervezetnek minősített Kurdisztáni Munkáspárt tagjait.