A hamis bálványoktól óv Ferenc pápa

2016.12.04. 16:07

A hamis bálványoktól, a siker, a gazdagság és az élvezetek hajhászásától óvott Ferenc pápa. A katolikus egyházfő arra is figyelmeztetett: fokozatosan le kell térni a kényelmes és téves utakról.

A hamis bálványok, a siker, a gazdagság és az élvezetek hajhászása, valamint a gyengébbek rovására érvényesített hatalomvágy ellen emelte fel szavát Ferenc pápa, aki szerint karácsony közeledtével mindenkinek lelkiismereti önvizsgálatot kell tartania.

Ferenc pápa Úrangyala imádságát mondja a vatikáni Szent Péter térre néző ablakbólForrás: MTI/EPA-ANSA/Claudio Onorati

A Szent Péter-téren összegyűlt hívők ezrei előtt, az Úrangyala imádság előtt a katolikus egyházfő kifejtette: a karácsony nem csupán örömünnep, hanem olyan vallási esemény, amely alapos lelki felkészülést igényel.

A lelkiismereti önvizsgálat szavai szerint elsősorban azt jelenti, hogy napról napra, fokozatosan le kell térni a kényelmes és téves utakról, meg kell szabadulni a hamis bálványok imádatától. A pápa ennek szellemében óva intett mindenkit attól, hogy mindenáron hajszolja a sikert, a pénzt és az élvezeteket.

Hívők ezrei hallgatták a katolikus egyházfő imádságát a Szent Péter térenForrás: MTI/EPA-ANSA/Claudio Onorati

Ez a fajta magatartás mind az ördögtől való - tette hozzá az egyházfő, arra sarkallva az embereket, hogy inkább az Isten felé vezető utat nyissák meg maguk előtt. Ez az út - mint fogalmazott - nem foszt meg bennünket a szabadságtól, hanem az igazi boldogságot ajándékozza nekünk.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK