Ötvenketten haltak meg légitámadásokban Szíriában

Szíria Homsz bombázás tűzszünet
Homsz, 2016. szeptember 19. Romos házak a közép-szíriai Homszban 2016. szeptember 19-én. A szíriai kormányhadsereg felmondta az Egyesült Államok és Oroszország megállapodásának alapján létrejött tűzszünetet, a felkelőket vádolva annak megsértésével. (MTI/EPA/Juszef Badaui)
Vágólapra másolva!
Több, mint félszázan vesztették életüket 40 légitámadásban a felkelők kezén lévő területeken Szíria északnyugati részén. Az áldozatok közt nők és gyerekek is vannak.
Vágólapra másolva!

Ötvenketten - köztük nők és gyerekek - vesztették életüket legalább 40 légicsapásban a felkelők kezén lévő területeken az északnyugat-szíriai Idlíb tartományban - közölte a londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

Lebombázott, romos házak a közép-szíriai Homszban - képünk illusztráció Forrás: MTI/EPA/Juszef Badaui

Az újabb információk szerint legalább 26-an - köztük gyerekek - vesztették életüket azonosítatlan vadászgépek támadásaiban Kafrnabel városában. Rajtuk kívül 18 civillel végeztek vélhetően orosz vadászrepülők Maart an-Númanban.

A damaszkuszi rezsim kulcsfontosságú szövetségesének számító Moszkva a múlt hónapban nagyszabású offenzívát indított Idlíb és Homsz tartományban.

Oroszország 2015 szeptembere óta bombázza a szíriai felkelők hadállásait.