Aszad: Aleppó megfordítja a háború menetét

TOPSHOTS Horizontal MIDDLE EAST CITY BOMBARDMENT GENERAL VIEW DESTRUCTION RUINS DAMAGE Smoke rises from reported opposition fire from buildings in an eastern government-held neighbourhood of the northern Syrian city of Aleppo on October 20, 2016 as clashe
Aleppónál megint harcolnak
Vágólapra másolva!
Bassár el-Aszad szerint a hadsereg Aleppónál elért sikerei teljesen megfordítják majd a háború menetét Szíriában. Az elnök szerint a város bevétele a Nyugat Szíria elleni összeesküvésének a kudarcát fogja jelenteni.
Vágólapra másolva!

A hadsereg legújabb sikerei Aleppóban teljesen megfordítják a háború menetét egész Szíriában - jelentette ki Bassár el-Aszad szíriai elnök a kormányközeli al-Majadín tévécsatorna szerdai híradása szerint.

Aleppónál megint harcolnak Forrás: AFP/George Ourfalian

Aszad a kormányerők ostromolta várost a lázadók és támogatóik "utolsó reményeként" jellemezte, miután "vereséget szenvedtek a damaszkuszi és homszi ütközetekben" - ismertette a hírtelevízió előzetesen a szíriai államfő az al-Vatan című, kormányhoz közeli újságnak adott interjúját amely várhatóan csütörtökön fog megjelenni teljes terjedelmében.

Látható eredmények

- Aleppó felszabadítása a Nyugat és a regionális hatalmak Szíriai ellenes összeesküvésének kudarcát fogja jelenteni - vélekedett Aszad.

Megszületett a döntés Szíria teljes felszabadításáról, Aleppó pedig ennek részét képezi - idézte a Majadín a szíriai elnököt. A televízió szerint Aszad utalt arra is, hogy az elmúlt év harcai vezettek el "a mára látható eredményekhez".

Ugyanakkor

a damaszkuszi kormány nem tekinti a teljes szíriai ellenzéket külföldi ügynököknek

és készen áll tárgyalni azokkal, akik nem állnak kapcsolatban a terroristákkal és a külföldi hírszerzőszolgálatokkal - tette hozzá az interjúban Aszad.

Az egész világ érdeke

Oroszország a kétoldalú kapcsolatok történetében egyszer se próbálta ráerőszakolni Szíriára saját akaratát - jelentette ki Aszad. Szerinte "Oroszország politikája a szuverenitás és az egymás belügyeibe való be nem avatkozás elveinek tiszteletben tartásán alapul".

- Kapcsolataink erősítésén fáradozunk Oroszországgal. A konfliktus kirobbanását megelőzően, de azt követően is

Ugyanakkor nem gondolom, hogy a szíriai nép beleegyezne abba, hogy ellenséges országok vállalatai vegyenek részt az ország gazdaságának helyreállításában - mutatott rá Aszad, aki szerint Oroszország a terrorizmus ellen folytat küzdelmet, de nem csak Szíria érdekében, ez a küzdelem Oroszország, de Európa, a Közel-Kelet és az egész világ érdekét is szolgálja.

A damaszkuszi rezsimmel szövetséges Oroszország 2015 szeptemberében indította katonai beavatkozást a közel-keleti országban.