Az álhírek terjedése ellen emelt szót Hillary Clinton

GettyImageRank2 Vitality HORIZONTAL Talking CEREMONY USA Washington DC POLITICS Hillary Clinton Capitol Hill SECRETARY OF STATE PORTRAIT Photography GOVERNMENT Harry Reid - Politician Launch Event Politics and Government PersonalityInQueue SENATE FeedRout
Hillary Clinton: Ez már nem játék
Vágólapra másolva!
Az álhírek "járványszerű" terjedése ellen emelt szót csütörtökön Washingtonban Hillary Clinton, az egy hónappal ezelőtti amerikai elnökválasztás demokrata párti vesztese.
Vágólapra másolva!

Clinton Nevada állam nyugállományba vonuló veterán szenátora, a 77 éves Harry Reid búcsúztatásán szólalt fel az amerikai kongresszusban. Reid volt eddig a demokraták frakcióvezetője a szenátusban.

Pizzagate

A volt külügyminiszter szerint "immár egyértelmű, hogy az úgynevezett álhírek nagyon is valós következményekkel járhatnak". Clinton ezzel valószínűleg a Pizzagate-botrányra és a washingtoni Comet Ping Pong nevű pizzériában történtekre utalt. A pizzériában a közelmúltban letartóztattak egy fegyveres férfit, aki több lövést adott le a levegőbe.

Hillary Clinton: Ez már nem játék Forrás: AFP/2016 Getty Images/Mark Wilson

A 28 éves Edgar Maddison Welch azért ment el a Comet Ping Pongba, hogy kiderítse, mi igaz abból a - kiszivárogtatott Clinton-levelezés alapján kreált - összeesküvés-elméletből, amely szerint a demokraták jelöltje és hívei a pizzéria titkos szobáiban gyerekeket rontanak meg és áldoznak fel.

Életek veszélyben

"Ez már nem a politikáról szól, vagy arról, hogy melyik oldalon állunk" - mondta Clinton. "Életek vannak veszélyben. Hétköznapi emberek életei, akik pusztán arra törekszenek, hogy nap mint nap ellássák feladataikat, és építsék a közösségüket."