Egy öngyilkos merénylő több tucat katonát ölt meg Ádenben

Vágólapra másolva!
A havi zsoldjukra váró katonák közt robbantotta fel magát egy öngyilkos merénylő Ádenben. Legalább 30 katona meghalt, 40 pedig megsebesült.
Vágólapra másolva!

Legalább 30 jemeni katonát ölt meg és további legalább 40-et megsebesített egy öngyilkos robbantó a dél-jemeni Áden nagyvárosának egyik laktanyájában - közölték helyi tisztségviselők. A Reuters hírügynökség egy, a biztonsági erőkhöz tartozó forrása legalább negyven halálos áldozatról és hetven sebesültről számolt be.

A támadó a havi zsoldjuk kifizetésére várakozó katonák között hajtotta végre a robbantást

- tették hozzá kormányzati források.

Jellemzően az ISIS vállalja a merényleteket

Ez már a sokadik olyan merénylet a nemzetközileg elismert kormány ellenőrizte dél-jemeni kikötővárosban, amelyet a Szaúd-Arábia által vezetett jemeni beavatkozásban részt vevő erők ellen követnek el.

A katonák elleni gyilkos támadásokért újra és újra az Iszlám Állam terrorszervezet harcosai vállalnak felelősséget.

Abed Rabbó Manszúr Hádi jemeni elnök nemzetközileg elismert kormánya, amelyet a Szaúd-Arábia vezette arab koalíció tavaly március óta légicsapásokkal támogat, csaknem két éve háborúzik az Irán támogatását élvező - Ali Abdalláh Száleh volt elnökkel szövetséges - síita húszi felkelőkkel, akik 2014 szeptemberében elfoglalták a jemeni fővárost.

Már legalább 10 ezer ember halt meg

A jemeni harcokban becslések szerint legalább 10 ezer ember halt meg, a sebesültek száma csaknem 37 ezer, és milliók szenvednek az élelmiszer- és vízhiánytól. A lázadók kezén lévő fővárosban kolerajárvány is kitört.