Nem kap párt Putyin szuka akitája

2909155 08/10/2016 August 10, 2016. Russian President Vladimir Putin during a joint press statement with Armenian President Serzh Sargsyan following the meeting at the Kremlin. Alexei Druzhinin/Sputnik
Vlagyimir Putyin
Vágólapra másolva!
A japán kormány felajánlotta, hogy egy kan akita kutyát ajándékoz Vlagyimir Putyin orosz elnöknek. Putyinnak már van egy szuka akitája, azt is a japán kormánytól kapta, de a mostani felajánlást visszautasította.
Vágólapra másolva!

Vlagyimir Putyin nem fogadta el a japán kormány felajánlását, egy akitát, az ázsiai szigetországból származó kutyafajta egy példányát a jövő heti japán-orosz csúcstalálkozó alkalmából akarta az orosz államfőnek ajándékozni a japán vezetés.

A szukát elfogadta

Putyinról köztudott, hogy kutyabarát, és

a japán kormány azt tervezte, megajándékozza egy kan akitával, hogy társat kapjon az a nőstény akita, Jume, amellyel 2012-ben lepték meg őt.

Az orosz államfőnek van még egy karakacsan fajtájú kan kutyája, Buffi, amelyet a bolgár miniszterelnöktől kapott 2010-ben. Konni nevű labradorja, amely Szergej Sojgu jelenlegi védelmi miniszter ajándéka, 2014-ben elpusztult.

Nem tudni, miért utasította vissza

Hagiuda Kojcsi japán parlamenti képviselő blogbejegyzésében adta hírül, hogy a japán ajándékot elutasították Moszkvában.

- írta anélkül, hogy felfedte volna az elutasítás okát.

Japánban fognak találkozni

Abe Sindzó japán miniszterelnök és Vlagyimir Putyin december 15-16-án fog találkozni Japánban. Tárgylásaik középpontjában biztonsági kérdések és egy közös haditengerészeti mentő kiképzőközpont létrehozása áll, amelyről megszakadt a párbeszéd a két ország között az után, hogy Oroszország annektálta a Krím félszigetet.