Orbán Viktor táviratot küldött a kairói merénylet miatt

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök táviratban fejezte ki részvétét II. Tavadrosznak, a Kopt Ortodox Egyház vezetőjének és Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi államfőnek a kairói kopt keresztény székesegyháznál elkövetett merénylet miatt.
Vágólapra másolva!

"Mély megdöbbenéssel értesültem a kairói Szent Péter kopt templomban ma reggel elkövetett, számos emberéletet követelő terrortámadásról. Egy olyan barátságos, és a vallások békés egymás mellett élését hirdető közösséget ért ma, a karácsonyra való felkészülés közepette támadás, amelynek szeretetet és békét hirdető szellemiségéről személyesen is megbizonyosodhattam" - írta a kopt pápának Orbán Viktor miniszterelnök.

Hozzátette:

a kairói kopt közösségnek a károk helyreállításában. A magyarok nevében szeretném együttérzésemet kifejezni az áldozatok hozzátartozóinak és az egyiptomi keresztény közösségnek."

Magyarország támogatja Egyiptomot

Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnöknek küldött táviratban Orbán Viktor kifejtette: ami történt, súlyos támadás a békében együtt élő egyiptomi muszlim és keresztény közösség és minden egyiptomi ember ellen.

mellyel nemcsak Egyiptom, de egész Európa számára életbevágóan fontos szolgálatot tesz" - fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor - mint írta - személyesen is nagyra becsüli, hogy az elmúlt években Szíszi elnök mindent megtett az egyiptomi keresztény közösség védelme érdekében. "Biztosíthatom, hogy Magyarország és a magyar kormány továbbra is elkötelezetten támogatja az egyiptomi népet és elnök urat a nemzetközi terrorizmus elleni harcban" - zárta táviratát Orbán Viktor.