Megnevezte az egyiptomi elnök a 24 áldozatot követelő kairói robbantás felelősét

2016.12.12. 15:14

Az egyiptomi elnök megnevezte az öngyilkos merénylőt, aki vasárnap a kopt székesegyháznál robbantott Kairóban, és 24 ember életét oltotta ki.  

Abdel Fattáh esz-Szíszi egyiptomi államfő közölte, hogy egy 22 éves öngyilkos merénylő robbantott vasárnap Kairóban a kopt katedrális mellett. Sziszi a 24 halálos áldozat temetésén a merénylőt meg is nevezte: Safik Mahmud Mohamed Musztafa követte el az egyiptomi keresztények elleni merényletet.

Abdel Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök megnevezte az öngyilkos merénylőtForrás: AFP/Mohamed Abdelmoaty

Az államfő közölte, hogy a biztonsági erők letartóztattak három férfit és egy nőt a robbantással kapcsolatban, és keresnek további két, szökésben lévő személyt. Szíszi egyúttal a jogrend olyan szigorítása mellett szólt, amely elrettenti a potenciális merénylőket tervezett tettük elkövetésétől.

A robbantást a muzulmán vallást alapító Mohamed próféta születésnapján követték el. A kápolnában a keresztények vasárnapra virradó éjjel a kopt naptárban a karácsonyt megelőző Kiahk hónap beköszönte alkalmából imádkoztak. Vasárnap háromnapos nemzeti gyászt rendeltek el.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK