Pelczné Gáll Ildikót az EP alelnökjelöltjének választotta az Európai Néppárt

Pelczné Gáll Ildikó
A Fidesz-alelnök szerint az Európai Bizottsággal való viták teljesen természetesek
Vágólapra másolva!
Az Európai Néppárt Pelczné Gáll Ildikót jelöli az Európai Parlament alelnökének. A politikus 2014 óta tölti be ezt a tisztséget, ha újraválasztják, ő lehet az első magyar, aki egy egész, ötéves cikluson keresztül alelnök.
Vágólapra másolva!

Pelczné Gáll Ildikó fideszes Európai Parlamenti (EP) képviselőt az EP alelnökjelöltjének választották az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjában - közölte a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja.

Másodjára jelölik

A közlemény szerint az Európai Parlament néppárti frakciója Strasbourgban tartott EP-elnökségi tisztújító frakcióülésén a képviselők titkos szavazás útján megerősítették Pelczné Gáll Ildikó jelenlegi alelnök támogatását, valamint támogattak tisztségükben további három alelnököt.

A fideszes politikust második alkalommal jelölték erre a posztra frakciótársai és választották újra jelöltjüknek két és fél évre.

Pelczné Gáll Ildikó újraválasztása az elmúlt évek munkájának elismerése, és a magyar néppárti delegáció sikere - hangsúlyozta közleményében a képviselőcsoport.

Ő lehet az első magyar, aki kitölt egy ötéves ciklust

A fideszes európai parlamenti képviselő 2017 januári plenáris megválasztása esetén

az első magyar politikus lehet, aki egy egész, ötéves cikluson keresztül tölti be az alelnöki tisztséget

- tették hozzá.
Pelczné Gáll Ildikó 2010-ben lett az Európai Parlament képviselője, 2014-ben az EP egyik alelnökévé választották.