Bezártak egy illegális francia muzulmán iskolát

Vágólapra másolva!
Bezáratott egy dél-franciaországi Toulouse-ban egy engedély nélküli muzulmán magániskolát a bíróság, vezetőjét pedig, egy imámot 6 hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt. A férfi 2009-ben nyitott magániskolát, válaszul arra, hogy a francia közoktatási intézményekben betiltották a muzulmán fejkendő viselését.
Vágólapra másolva!

Elrendelte a dél-franciaországi Toulouse-ban egy engedély nélküli muzulmán magániskola bezárását a bíróság, az intézmény igazgatóját pedig hat hónap felfüggesztett börtönre ítélte - írta a Le Figaro.

A döntés hosszú csatározásnak vet véget a tanfelügyelet és a 2013-ban alapított iskola alapítója, a szigorú iszlám tanokat hirdető Abdelfattah Rahhaoui imám között.

Az iskolát igazgató imámra kiszabott hat hónapos felfüggesztett börtönbüntetés két részből állt össze: két hónapra azért ítélték, amiért két tanulót bántalmazott, további négy hónapra pedig azért, amiért a közoltatási tárca előírásait nem tartotta be.

Az imámot a bíróság emellett 9100 eurós pénzbüntetés illetve kártérítés megfizetésére is kötelezte és eltiltotta bármiféle intézmény vezetésétől.

"Az ügyfelemnek politikai állásfoglalásai miatt kell fizetnie" - vélte Hakin Chergui, az imám ügyvédje.

A 43 éves francia-marokkói kettős állampolgárságú férfi 2009-ben nyitotta meg az első magániskolát Toulouse-ban, válaszul arra, hogy a francia közoktatási intézményekben betiltották a muzulmán fejkendő viselését. A perben az imám a muzulmán vallási oktatás védelmezőjeként tüntette fel magát.