Gyújtogattak egy párizsi befogadóközpontban, egy halott

Calais Dzsungel menekülttábor felszámolása
Calais, 2016. október 26. Fekete füst gomolyog távozó migránsok által felgyújtott sátrak felett az észak-franciaországi Calais-ban engedély nélkül létesített szükségtábor bontási munkálatai alatt 2016. október 26-án. A gyújtogatások miatt felrobbant legalább két gázpalack, egy ember könnyebben megsérült. A francia hatóságok két nappal korábban kezdték meg a Dzsungelnek nevezett tábor felszámolását, a kiürítés a tervek szerint egy hét alatt lezajlik. (MTI/EPA/Etienne Laurent)
Vágólapra másolva!
Az elmúlt hónapok hasonló eseményei után ismét szándékos gyújtogatás történt egy Párizs melletti migránsközpontban, a tűznek egy halálos áldozata van. Eközben a francia hatóságok felszámoltak egy újabb illegális sátortábort is.
Vágólapra másolva!

Feltehetően szándékos gyújtogatás történt péntekre virradó éjjel egy migránsokat befogadó központban, Párizs egyik elegáns elővárosában. A bűncselekmény miatt egy ember meghalt, 14-en megsérültek, köztük hárman súlyosan.

Az elmúlt hónapokban több hasonló jellegű támadást követtek el Franciaországban migránsokat és hajléktalanokat befogadó intézmények ellen.

A hatóságok eközben felszámoltak egy újabb illegális sátortábort is Párizs északi határában, ahol mintegy 300 szudáni, afgán és eritreai migráns élt. Az embereket átmenetileg sportcsarnokokban helyezték el.

Novemberben a hatóságok felszámolták a Calais-ban engedély nélkül létesített sátortábort (MTI/EPA/Etienne Laurent) Forrás: MTI/EPA/Etienne Laurent

Az elmúlt másfél évben gombamód szaporodtak el az illegális sátortáborok Párizsban és környékén. Ezeket a hatóságok rendszeresen – eddig harminc alkalommal – felszámolták, s mintegy 21 ezer embert átszállítottak befogadóközpontokba.