Barack Obama amerikai elnök az amerikai közszolgálati rádióban beszélt az elnökválasztás alatt történt külföldi hackertámadásokról. 

A múlt héten kiszivárgott hírszerzési jelentések szerint internetes támadások révén Oroszország beavatkozott a novemberi amerikai elnökválasztás kampányába.

Donald Trump, a Republikánus Párt színeiben megválasztott amerikai elnök ugyanakkor egy vasárnapi tévéinterjúban nevetségesnek nevezte a hírszerzési jelentéseket, amelyek szerint Moszkva az ő érdekében avatkozott be a kampányba. 

Barack Obama az NPR Newsnak most úgy fogalmazott, mindahányszor, amikor egy külföldi kormány megpróbál beavatkozni egy amerikai választásba, a nemzetnek cselekednie kell, és cselekedni is fogunk". Az Egyesült Államok az általa választott időben és helyen fog választ adni - mondta Obama az NPR-nek. A válasz egy része kifejezett és nyilvános lesz, másik része nem - tette hozzá, majd azt is hozzáfűzte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közvetlenül is beszélt arról, hogyan vélekedik erről a témáról.