Idő előtt szabadulhat a nemi erőszakért elítélt volt izraeli államfő

Horizontal
Former Israeli president Moshe Katsav arrives at the Supreme Court in Jerusalem for the reading of his sentence after appealing his conviction for rape and other sexual assault charges on November 10, 2011. Israel's Supreme Court rejected an appeal lodged by former president Moshe Katsav against his conviction on charges of rape and other sexual offences, and upheld his seven-year prison sentence. AFP PHOTO/MENAHEM KAHANA / AFP PHOTO / MENAHEM KAHANA
Vágólapra másolva!
Öt év letöltése után kiengedik a börtönből Móse Kacav volt izraeli államfőt, akit nemi erőszak és szexuális zaklatás elkövetéséért 2011 tavaszán ítéltek hét év szabadságvesztésre - jelentette vasárnap a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.
Vágólapra másolva!

A kegyelmi bizottság vasárnap fogadta el a női beosztottjai molesztálásáért és többük megerőszakolásáért elítélt egykori politikus kegyelmi kérvényét. Móse Kacav azonban csak egy hét múlva térhet haza otthonába, addig várnia kell, mert még fellebbezhetnek a döntés ellen.

Forrás: AFP/Menahem Kahana

Szabadlábra helyezésnek feltételei is vannak

Naponta részt kell vennie bibliaórákon, hetente el kell járnia egy vallásos terápiacsoportba, hetente részt kell vennie szociálpszichológiai kezeléseken, tilos rágalmaznia áldozatait, nem nyilatkozhat a médiának és más se beszélhet a nevében, valamint soha többé nem dolgozhat női beosztottakkal.

Az államügyészi hivatal ellenezte Kacav szabadon engedését, mondván, a volt államfő mindeddig nem vállalta egyértelműen a felelősséget egykori tetteiért és ezért a börtönnek egy olyan csoportjában foglalkoztak vele, ahol a bűnösségüket tagadó rabok vannak.

Kacav ügyében már harmadszor ült össze a kegyelmi bizottság. Az előző két elutasítás után ezúttal azért döntött mégis a javára, mert a hetvenkét éves Kacav bocsánatot kért mindenkitől, akit megbántott, kijelentette, hogy megérti áldozatainak érzéseit.