Lövöldözés az USA ankarai nagykövetségénél

Vágólapra másolva!
Pisztollyal lövöldözött egy ismeretlen az Egyesült Államok törökországi követségénél. A támadót a török rendőrök elfogták, a lövöldözésben senki sem sérült meg.
Vágólapra másolva!

Egy ismeretlen fegyveres lövöldözött az Egyesült Államok ankarai nagykövetségének bejáratánál, és megpróbált bejutni a diplomáciai külképviselet épületébe, de a rendőrség ezt megakadályozta – jelentette keddre virradóra az ankarai média.

Senki sem sérült meg

A hírt először Daily Sabah című lap Twitter-oldalán jelent meg. Röviddel ezután az amerikai külügyminisztériumban is megerősítették a TASZSZ hírügynökség érdeklődésére. A tárca névtelenül nyilatkozó illetékese azt mondta, hogy

a támadó pisztolyból nyitott tüzet a nagykövetség bejáratánál, de a török rendőrök lefogták.

Az incidensben senkinek sem esett baja. A támadót kihallgatják.

Megölték az orosz nagykövetet

Hétfő este fegyveres merényletben életét vesztette Andrej Karlov, Oroszország ankarai nagykövete. Az orosz diplomatára egy 22 éves, szolgálaton kívüli rendőr lőtt rá egy ankarai fotókiállítás megnyitóján. A vélhetően szélsőséges hátterű merénylet elkövetőjét agyonlőtték.

A török hatóságok öt embert vettek őrizetbe a merénylettel összefüggésben – jelentette hétfő este az NTV török televízió. Köztük van a merénylő anyja, apja és lánytestvére.

Nem tudni, hogy a két incidens között van-e összefüggés.