Hat ember őrizetben a nagykövet meggyilkolása miatt

Ankara, orosz nagykövet
Moszkva, 2016. december 20. Virágokat helyeztek el Andrej Karlov törökországi orosz nagykövet fényképe mellett Karlov emlékére a moszkvai külügyminisztérium bejáratánál 2016. december 19-én, miután egy szolgálaton kívüli rendőr lelőtte a diplomatát egy ankarai galériában rendezett fotókiállítás megnyitóünnepségén. Karlov belehalt sérüléseibe, a merénylőt agyonlőtték. (MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)
Vágólapra másolva!
18 főből álló vizsgálóbizottság indult Törökországba, hogy részt vegyen a nagykövet meggyilkolása ügyében folyó nyomozásban. Andrej Karlov holttestét ma szállítják Moszkvába.
Vágólapra másolva!

Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök megállapodása értelmében orosz szakemberek is részt vesznek a vizsgálatban. A 18 fős orosz csoport már el is indult Ankarába – számolt be a TASZSZ Dmitrij Peszkov elnöki szóvivőre hivatkozva.

Virágok Andrej Karlov nagykövet fényképe mellett a moszkvai külügyminisztérium bejáratánál Forrás: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

Andrej Karlov holttestét ma szállítják haza Moszkvába. Az ankarai repülőtéren tartanak rövid gyászceremóniát, amelyen várhatóan török diplomaták és magas rangú tisztségviselők is részt vesznek – mondta a hírügynökségnek a nagykövetség szóvivője.

A nagykövet koporsóját elkíséri a családja, a nagykövetség orvosa és az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának pszichológusai, akik a merénylet után érkeztek Ankarába.

A török rendőrség hat embert vett őrizetbe a gyilkossággal összefüggésben: a tettes szüleit, testvérét, két másik rokonát, valamint a lakótársát – jelentette az Anadolu hírügynökségre hivatkozva a Reuters.