14 török katona halt meg az Iszlám Állam elleni harcban szerdán

2016.12.21. 23:52

Tizennégy török katona meghalt, harminchárom pedig megsebesült szerdán az Iszlám Állam fegyvereseivel vívott harcokban az észak-szíriai Báb városnál - közölte a török hadsereg.

Ez az eddigi legsúlyosabb napi vesztesége a török hadseregnek azóta, hogy négy hónappal ezelőtt, augusztus 24-én megkezdte az Eufráteszi Pajzs fedőnevű hadműveletet Észak-Szíriában, hogy megtisztítsa az Eufrátesz folyó nyugati oldalán egy 5 ezer négyzetkilométeres területet a terrorszervezetektől, köztük az Iszlám Államtól.

A hadsereg tájékoztatása szerint a terrorszervezet fellegvárának tartott Báb melletti harcokban a török katonák és az általuk támogatott lázadók 138 dzsihadistával végeztek. A török légierő 47 célpontra mért csapást a város környékén.

Recep Tayyip Erdogan török elnök szerdán azt mondta, hogyBáb városát teljes ostromgyűrűbe zárták a török hadsereg és a Szabad Szíriai Hadsereg katonái, és a város előbb vagy utóbb elesik.

Az Iszlám Állam által működtetett Amaq hírportál közlése szerint a török katonák öngyilkos pokolgépes merényletben vesztették életüket.