Felrobbant egy tűzijátékpiac Mexikóban

mexikó Tultepec robbanás piac Tultepec város
Tultepec, 2016. december 21. A mentőegységek tagjai dolgoznak egy robbanás helyszínén, a Mexikóvárostól mintegy harminc kilométerre, északra fekvő Tultepec város San-Pablito pirotechnikai piacterén 2016. december 20-án. Az egyelőre ismeretlen okból történt robbanástól tűz ütött ki a vásárban, legkevesebb 27-en életüket vesztették. (MTI/EPA)
Vágólapra másolva!
Legalább 27 ember meghalt.
Vágólapra másolva!

Nagy erejű robbanás történt kedden egy mexikói pirotechnikai piacon, a legfrissebb hírek szerint detonációban legalább 27-en haltak meg, és több mint hetvenen megsérültek - jelentette a helyi média. A korábbi hírek kilenc halottról szóltak.

Az eset a fővárostól mintegy harminc kilométerre északra fekvő Tultepec város San-Pablito piacán történt, amely az ország egyik legnagyobb pirotechnikai vására. A detonáció következtében tűz ütött ki.

A mentőegységek tagjai dolgoznak egy robbanás helyszínén, a Mexikóvárostól mintegy harminc kilométerre, északra fekvő Tultepec város San-Pablito pirotechnikai piacterén. Az egyelőre ismeretlen okból történt robbanástól tűz ütött ki a vásárban, legkevesebb 27-en életüket vesztették Forrás: MTI/EPA/EFE/

Kétezer ember volt a piacon

A robbanás pillanatában legalább kétezer ember tartózkodott a piacon. A helyszínen készült felvételekből ítélve a piac teljesen megsemmisült, és károk keletkeztek néhány környékbeli épületben is. A katonaság evakuálta a környékbeli házak lakóit.

Több robbanás lehetett

A detonáció oka egyelőre nem ismert. Egyes hírügynökségi jelentések szerint nem egy, hanem több robbanás történt. A piacot sűrű füstfelhő borított be. Egy tucatnyi rohamkocsi és több tűzoltóegység érkezett a helyszínre. Az elmúlt években ugyanezen a piacot több tűzeset is történt.

Enrique Pena Nieto államfő részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, és fogadkozott, hogy a kormány segítséget fog nyújtani nekik és a sérülteknek.