Megerősítik a karácsonyi vásárok védelmét Ausztriában

2016.12.21. 10:23

Az osztrák belügyminiszter utasította a rendőrséget, hogy fokozzák a zsúfolt nyilvános helyek védelmét, megakadályozandó a berlinihez hasonló merényletet.

Wolfgang Sobotka figyelmeztette az osztrákokat, hogy legyenek éberebbek a zsúfolt nyilvános helyeken, de azt nem tanácsolta, hogy kerüljék a karácsonyi vásárokat – számolt be a The Local.

A miniszter szerint Ausztria jól felkészült a terrortámadások kivédésére, de képtelenség „száza százalékos biztonságot” garantálni.

Nem lehet száz százalékos biztonságot garantálniForrás: Thinkstock

Bécsben mindenesetre megerősítik a karácsonyi vásárok védelmét. Patrick Maierhofer bécsi rendőrségi szóvivő elmondta, hogy betonterelőket helyeznek el például a Rathausplatznál, a schönbrunni kastély előtt. További biztonsági intézkedésekről a nap folyamán döntenek.

A Rathausplatzon lévő vásár Ausztria legnagyobb karácsonyi rendezvénye, minden évben mintegy 3,5 millió látogatót vonz. A város különböző pontjain nagyjából harminc karácsonyi vásárt tartanak.

Gerhard Pürstl bécsi rendőri vezető bejelentése szerint megemelik a Bécsben szolgálatot teljesítő rendőrök létszámát, és ellenőrzik a gépjárműveket.