Trump bővítené az amerikai atomarzenált

Donald Trump Holds Media Availability In Portsmouth, New Hampshire GettyImageRank1 GETTY Trump bestof topics topix toppics toppix
Donald Trump
Vágólapra másolva!
Egész addig, míg "a világ jobb belátásra nem tér", az Egyesült Államoknak meg kell erősítenie nukleáris képességeit – állapította meg Donald Trump, a januárban hivatalba lépő amerikai elnök. 
Vágólapra másolva!

Az amerikai atomarzenál kibővítését tartja szükségesnek Donald Trump.

amíg a világ jobb belátásra nem tér az atomfegyverkezés területén" – írta a januárban hivatalba lépő elnök a Twitter közösségi oldalon.

Donald Trump megválasztott amerikai elnök bővítené az atomarzenált Forrás: AFP/2011 Getty Images/Matthew Cavanaugh

Trump már az idei elnökválasztási kampányban állást foglalt amellett, hogy tovább kell fejleszteni az amerikai védelmi képességeket, szerinte

a világ biztonságosabb lenne, ha néhány további ország, például Japán vagy Dél-Korea is rendelkezne atomfegyverrel.

Korszerűsíthetik az arzenált

A Reuters hírügynökség úgy véli, hogy Trump a bejelentéssel jelezni kívánta: kész támogatni az öregedő nukleáris fegyverzet korszerűsítését. Becslések szerint a következő három évtizedben az 1000 milliárd dollárt is elérhetik az arzenál fenntartásának és modernizálásának költségei.

Trump előző nap az amerikai védelmi minisztérium illetékeseivel találkozott, és egyebek között hadiipari beszerzési programokról tájékozódott. A Reuters szerint Trump Twitter-üzenete nem okozott érdemi változást a hadiipari cégek részvényeinek árában a tőzsdén.