Milánó belvárosát betontömbökkel védik

2016.12.22. 05:20

Tíz helyszínen emeltek utcai akadályt csütörtök reggelig az észak-olaszországi Milánó belvárosában a berlinihez hasonló kamionos terrortámadások megakadályozására.

Az autósztrádák sávválasztóiként ismert, több méter hosszú beton terelőelemeket egymás mellett fektették le Milánó utcáin. Az egymilliós nagyváros legfrekventáltabb, többnyire gyalogosforgalmú pontjairól van szó, ahol a mindennapokban, és főleg most a karácsonyi ünnepek alatt, több ezer helyi lakos és turista fordul meg. Egy méternél magasabb falat alkotó betonblokád került a milánói dómtér szélére és a Sforza-kastélyhoz is.

Katonák és rendőrök

Az intézkedést Alessandro Marangoni milánói prefektus rendelte el a Berlinben történt terrorista támadás után. A kamiont vagy más nagyobb járművet feltartóztatni képes elemek mellett gépfegyveres katonákat és rendőröket is látni.

November óta

Milánóban novemberben emelték meg a város utcáinak biztonságát felügyelő katonák számát nyolcszázra, miután nőtt a városban élő latin-amerikai közösségek tagjai közötti erőszakos bűncselekmények száma.

Milánó hatóságai december 29-én közbiztonsági értekezletet tartanak Marco Minniti olasz belügyminiszter részvételével a szilveszteri utcai ünneplésekre készülve.