Az Iszlám Állam két török katona élve elégetéséről tett közzé videót

Vágólapra másolva!
Valószínűleg két novemberben eltűnt török katona látható az Iszlám Állam propagandavideóján. A felvételen az látható, hogy lassan élve elégetnek két török katonai egyenruhás embert. 
Vágólapra másolva!

Két török katona élve elégetéséről tett közzé videót csütörtökön az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet, amely a kezén lévő Aleppó kormányzóságbeli Báb városnál folytat harcot a török hadsereggel.

Lassan, élve elégetik őket

A 19 perces felvétel egyebek közt a török légierő Bábra mért légicsapásáról készült állítólagos felvételeket mutat be, valamint azt, ahogy az IÁ fegyveresei védik az Aleppó várostól északra fekvő kulcsfontosságú települést. A propagandavideó emellett több szögből bemutat egy páncélozott járművel végrehajtott öngyilkos merényletet.

Az utolsó pár percet a két török katona embertelen kivégzésének szentelték. A két, láncokkal megkötözött katonát ketrecekből, négykézláb vezetik haláluk helyszínéhez. Eközben az arab nyelvű felirat figyelmezteti Ankarát: "Muzulmánokat égettél Törökország kormánya. Így hát ez lesz a sorsod, Allah segedelmével".

A gyilkosság különös kegyetlenségét jól mutatja, hogy nem rögtön gyújtják fel őket a két áldozatot, hanem láncokon, lassan vezetik a tüzet el hozzájuk, amely aztán katonai egyenruhájukra átterjed. Szenvedésüket - amelyet olykor még be is lassítanak - végig mutatják a felvételen.

A hóhér IÁ terrorista majd török nyelven bírálja Recep Tayyip Erdogan török elnököt, és "pusztításra" ösztönöz Törökországban.

Két katona eltűnt

A török hadsereg a múlt hónapban közölte, hogy eltűnt két török katona Észak-Szíriában.

Az IÁ szócsöve, az Aamák hírügynökség korábban azt állította, hogy a szélsőségesek fogságába esett a két katona.

A török hadsereg ezt nem erősítette meg, de gyanítható, hogy az eltűnt katonák láthatóak a videón.

Súlyos török veszteségek Bábnál

A propagandavideót egy nappal azután tették közzé, hogy a török hadsereg közölte: tizenhat katona halt meg és többtucatnyian megsebesültek az IÁ-val vívott harcokban Báb városnál.

Ez volt az eddigi legsúlyosabb napi vesztesége a török hadseregnek

azóta, hogy négy hónappal ezelőtt, augusztus 24-én megkezdte az Eufráteszi Pajzs fedőnevű hadműveletet Észak-Szíriában, hogy megtisztítsa az Eufrátesz folyó nyugati oldalán egy 5 ezer négyzetkilométeres területet a terrorszervezetektől, köztük az Iszlám Államtól.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű, kiterjedt szíriai aktivistahálózattal bíró civil szervezet arról számolt be, hogy nagyon sok civil életét követelték a csütörtökön Bábra mért török légicsapások.