Órákig 40 méter magasan rekedtek egy vidámpark látogatói

Vágólapra másolva!
Mentőcsapatokat kellett hívni egy kaliforniai vidámparkba, miután több látogató is 40 méter magasan rekedt az egyik látványosságon. Volt, aki több mint hét órát töltött egy kabinba zárva, mire kimenekítették.
Vágólapra másolva!

Az eset Los Angeles közelében, a Knotts Berry Farm egyik látványosságán, a Sky Cabinban történt. Ez tulajdonképpen egy kilátó, melyen a látogatók lassan mozgó, zárt kapszulákban ülnek és emelkednek a magasba, hogy onnan élvezhessék a környék 360 fokos panorámáját.

A látványosság pénteken helyi idő szerint délután 2-kor állt le, és 21 ember, 20 látogató és a park egyik munkatársa rekedt a levegőben a CBS News beszámolója szerint. A Sky Cabint először megpróbálták megjavítani és újraindítani, miután ez nem sikerült, riasztották a tűzoltókat, akik 5 körül érkeztek a helyszínre.

Mivel nekik sem sikerült újraindítaniuk a gépeket, ezért este fél 8-kor elkezdtek egyesével, kötélen leeresztve kimenekíteni a beragadt látogatókat. Ehhez először fel kellett mászniuk a látványosság tetejére.

A veszélyesnek tűnő mentései műveletet lentről a többi látogató tapsa és üdvrivalgása kísérte.
Azt még nem lehet tudni, hogy miért romlott el a Sky Cabin. A Knotts Berry Farm egyébként Észak-Amerika 12. leglátogatottabb vidámparkja volt tavaly.