Sok fegyveressel végeztek az afgán biztonsági erők több műveletben

Vágólapra másolva!
Több műveletben tizenkilenc fegyverest megöltek és tizenhatot megsebesítettek az afgán biztonsági erők az elmúlt 24 órában - közölte csütörtökön az afgán védelmi minisztérium.
Vágólapra másolva!

Az ország 34 tartományából 18-ban voltak hatósági rajtütések. Az egyik akcióban az afgán légierő öt tálib szélsőségessel végzett a déli Kandahár tartományban.

Egy másik helyszínen, a déli Hilmendet a nyugati Nímrúz tartománnyal összekötő autóúton nyolc fegyverest, köztük két külföldit megöltek és kilencet megsebesítettek. A biztonsági erők 20 aknára és pokolgépre bukkantak, amelyeket hatástalanítottak.

Ezen felül az afgán hadsereg rohamcsapatai lerombolták a szélsőségesek bunkereit, továbbá nagy mennyiségű fegyvert és lőszert zsákmányoltak Kandahár tartomány Majvand körzetében.

A többi szélsőséges fegyverest más tartományokban ölték meg, de ezeknek az akcióknak részleteit nem közölte a védelmi tárca, amely nem számolt be arról, hogy a biztonsági erőknek voltak-e veszteségeik.

A tálib szélsőségesek 2015 elejétől kezdve lépnek fel nagy erővel a kormányerők ellen, azóta, hogy az afgán biztonsági erők átvették az amerikai hadseregtől és a NATO-tól a biztonság szavatolásának felelősségét az országban.