Élő adásban kínozták a szellemi fogyatékos férfit

Vágólapra másolva!
A rendőrség négy afro-amerikait letartóztatott, miután kikerült az internetre egy sokkoló felvétel arról, hogy egy chicagói banda elrabolt egy szellemi fogyatékos fiatal férfit, akit túszként tartottak fogva, majd megverték és megkínozták. Az egészet élőben közvetítették a Facebookon - írja a Fox News.
Vágólapra másolva!

Feltételezések szerint a bűncselekményt elkövető két férfi és két nő egyike sem múlt 18, a chicagói Rendőrség szerdán vette őket őrizetbe, miután kikerült a közösségi oldalra a 30 perces felvétel. A gyanú szerint az egyik tettes ismerhette az áldozatot - derült ki a foxnews.com cikkéből. Miközben a férfit ütötték a támadók azt kiabálták, hogy „kapják be a fehérek és Donald Trump".

A felvételen az látható, hogy a négy fekete támadó túszként tart fogva egy fiatal fehér férfit, aki a rendőrség közlése szerint speciális gondoskodásra szorult. A férfinek beragasztották a száját, a kezeit megkötözték. Levágták a haját, majd többször megrugdosták és megütötték.

A fiút a város egyik kertvárosi részéből rabolták el és egy délnyugati külvárosba vitték, ahol 24, de akár 48 óráig is fogva tarthatták. A letartózotatott fiatalok egyike az iskolából ismerte az áldozatot a rendőrség szerint. A város rendőrfőkapitánya, Eddie Johnson gyomorforgatónak nevezte az esetet. A rendőrség azonban még nem közölte, hogy gyűlöletbűncselekményként kezelik-e az ügyet.