Az enyveskezű lelkipásztor a templomban és házában is rejtegette a Németországból érkező humanitárius adományokat – végül a rengeteg, szemétlerakóban kikötő csomagolópapír vezetett el hozzá.

Egy zombori lelkészt gyanúsítanak azzal, hogy ellopta a helyi gyerekeknek Németországból küldött karácsonyi ajándékokat.

Megtévedt pásztor

A fvajdasági férfi szerb lapok szerint nem bírt ellenállni a csomagok jelentette csábításnak: először lakásában rejtegette a német adományt, de ott már annyi csomag gyűlt fel, hogy a zombori templomban is eldugott néhányat belőlük..Az ajándékokat aztán eladta, a csomagolópapírokat pedig egy illegális szeméttelepre vitte.

Üdvözlőkártyák vezettek hozzá

Végül ezzel is buktatta le magát, hiszen valakinek.

gyanús lett a sok kidobott csomagolás

és üdvözlőlap, amiken német gyerekek kívántak boldog karácsonyt zombori társaiknak.

Az ügy a rendőrséghez került, a nyomozók pedig rövid időn belül eljutottak az 51 éves, V. B monogrammal jelölt gyanúsítotthoz, és lakásán megtalálták a karácsonyi zsákmány egy részét is.

A zombori gyerekek hiába vártak a Svédországból érkező csomagokra, a lelkész mindent magának akart. A kép illusztrációForrás: Thinkstock

A lelkészt 48 órás vizsgálati fogság alá helyezték – a hatóságok ugyan nem árulták el, melyik felekezetet vezeti, de a szerb lapok arról cikkeztek,  hogy helyi evangélikus papról van szó, írja a szerb Vecernje novostira hivatkozva a Magyar Nemzet.

Az egyház tiltakozott

Az Ágostai Hitvallású Evangélikus Keresztyén Egyház később tiltakozott a médiában megjelent híresztelések ellen, miszerint a gyerekek karácsonyi csomagjait „evangélikus lelkész, az evangélikus egyházhoz tartozó személy" lopta el. Hangsúlyozták, egyházuknak semmi köze az eseményekhez, az elkövető pedig soha nem tartozott hozzájuk - tudatta a Vajdaság Ma.