Vádat emeltek a fogyatékos fiút megkínzó chicagóiak ellen

chicagói rendőrség által közreadott kép Az Illinois állambeli Carpentersville-ben négy 18 éves afroamerikai fiatal,megkötözött és megkínzott egy szellemileg visszamaradott fehér fiatalembert Chicagó, facebook
Chicago, 2017. január 5. A chicagói rendőrség által közreadott kép Jordan Hill, Brittany Covington chicagói lakos, Tanishia Covington chicagói lakos, Tesfaye Cooper chicagói lakos, 2017. január 5-én. Covington egyike annak a négy 18 éves afroamerikai fiatalnak, aki megkötözött és megkínzott egy szellemileg visszamaradott fehér fiatalembert Chicagóban, és a bántalmazást élőben közvetítette a Facebook közösségi oldalon. A rendőrség mind a négy elkövetőt őrizetbe vette. (MTI/AP/Chicagói rendőrség)
Vágólapra másolva!
Vádat emeltek csütörtökön azok ellen az amerikai fiatalok ellen, akik Chicagóban megkínoztak és megsebesítettek egy mentális problémákkal küszködő fiatalembert, ráadásul az egészet élőben közvetítették a Facebookon.
Vágólapra másolva!

A bűncselekmény megdöbbenést és hatalmas felháborodást váltott ki az amerikai sajtóban.
A rendőrség csütörtökön letartóztatta a négy fiatalt, délután pedig "gyűlöletből elkövetett bűncselekmény" miatt már vádat is emeltek ellenük.

A chicagói rendőrség által közreadott kép Tanishia Covington chicagói lakosról Forrás: MTI/AP/Chicagói rendőrség/

A tizennyolc éves elkövetők - két fiú és két lány - szerdán egy szoba sarkában megkötözték a szellemileg visszamaradott fiatalembert, a száját ragasztószalaggal letapasztották,

mintegy fél órán keresztül verték és kínozták, a koponyáján pedig óriási vágást ejtettek.

Közben nevetve Donald Trump leendő elnököt és általában a fehéreket gyalázták. Az egészet élőben mutatták a Facebook közösségi oldalon.

A chicagói rendőrség által közreadott kép Brittany Covington chicagói lakosról Forrás: MTI/AP/Chicagói rendőrség/

A chicagói rendőrség a videó alapján azonosította be és tartóztatta le a négy elkövetőt, akiknek egyike az iskolából ismerte az áldozatot. Az elkövetők nevét a rendőrség nem hozta nyilvánosságra, és a szóvivő elhárította a választ arra az újságírói kérdésre is, amely az elkövetők és az áldozat bőrszínét firtatta.

A chicagói rendőrség által közreadott kép Tesfaye Cooper chicagói lakosról Forrás: MTI/AP/Chicagói rendőrség/

A videón ugyanakkor jól látszik, hogy az áldozat fehér bőrű, négy nevető megkínzója pedig fekete.
A megrázó bűncselekmény pontos körülményeit a rendőrség egyelőre vizsgálja. Az áldozatra éjjel találtak rá, amint az utcán bolyongott, és olyan sokkos állapotban volt, hogy kórházba szállítása után is órákba telt, mire megszólalt.

A chicagói rendőrség által közreadott kép Jordan Hillről Forrás: MTI/AP/Chicagói rendőrség/

A kínzásról készült videót a Facebook időközben eltávolította, de több amerikai tévécsatorna is bemutatta, és némelyikük honlapján is megtalálható volt.