A tunéziai ügyészség arra jutott, nem volt köze a berlini merénylethez annak a négy embernek – köztük a merénylő unokaöccseinek –, akiket őrizetbe vettek. Hármat közülük szabadon engednek, egyet előzetesben tartanak, mert azt gyanítják, csatlakozni akart egy terrorszervezethez.

Semmilyen kapcsolat nincs a berlini gázolásos merénylet és a Tunéziában őrizetbe vett négy gyanúsított, köztük a merénylő unokatestvérei között – közölte szombaton a tuniszi ügyészség. A nyomozás arra jutott, hogy semmi közük a merénylethez, és nem tagjai egyetlen dzsihadista szervezetnek sem" – mutatott rá Szofien Szliti, a vádhatóság szóvivője.

A négy gyanúsított közül hármat szabadon engedtek. Egyiküket viszont, Anis Amri egyik unokaöccsét viszont továbbra is előzetes letartóztatásban tartják, mert a gyanú szerint csatlakozni akart egy külföldi terrorszervezethez.

A tömegbe hajtott

Amri december 19-én 12 embert ölt meg, amikor egy eltérített lengyel kamionnal szándékosan belehajtott a tömegbe egy berlini karácsonyi vásáron. Négy nappal később olasz rendőrök akarták igazoltatni, de rájuk támadt, végül agyonlőtték.

Titkosított üzeneteket váltottak

A tunéziai belügyminiszter korábban arról számolt be, hogy a merénylő titkosított üzeneteket váltott tunéziai unokaöccsével, hogy a rendőrség ne tudja őket lehallgatni, nagybátyja pedig pénzt küldött Amrinak, aki egy Abu al-Valaa Brigád nevű, németországi dzsihadista csoport "emírje" volt.