Václav Klaus: Európa a felelős az illegális bevándorlásért

2017.01.08. 14:40

Az európai elit politikája, és nem a közel-keleti konfliktusok vagy az Iszlám Állam terrorszervezet váltotta ki az Európába irányuló tömeges bevándorlást – mondta Václav Klaus volt cseh államfő.

"Be kell ismernünk, hogy az Európába irányuló tömeges bevándorlás nem az Iszlám Állam, nem a közel-keleti vagy észak-afrikai káosz, hanem az európai elit és pszeudoelit politikájának következménye" – jelentette ki Václav Klaus a Prima cseh kereskedelmi televízióban vasárnap sugárzott interjújában. A volt cseh elnök leszögezte, hogy a közel-keleti és az észak-afrikai régiók rendjének felbomlásához az Egyesült Államok és az Európai Unió több államának a politikája is "nagymértékben hozzájárult".

Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Roberastorgano


Václav Klaus szerint érthető, hogy a migránsok között olyan emberek is akadnak, akik terrorakciókat akarnak elkövetni Európában. A migráció Európában a terrorista támadások forrása, ez számomra nyilvánvaló. Amennyiben Európa nem tér észhez, és nem változtat politikáján, rosszul fogjuk végezni" – fejtette ki véleményét az euroszkepticizmusáról ismert Klaus.

A cseh politikus szerint jól látható, hogy az európai lakosság elégedetlen az európai integráció jelenlegi állapotával és formájával. Ennek egyik bizonyítéka az EU-tagságról szóló brit népszavazás eredménye. A volt politikus úgy látja, hogy a változásokat célzó "nagy nyomás" a jövőben tovább fog növekedni az egész Európai Unióban. Meggyőződése, hogy az Európai Unióra a következő években "alapvető változások" várnak. A szervezet felbomlásával azonban nem számol.